Connection 2016

12524295_1007273722649905_6894799964278304889_nFiindca anul trecut Asociatia Kogayon s-a numarat printre castigatorii Campionatului de Bine organizat de catre BCR, am fost invitati la evenimentul Connection 2016, organizat la Bran in perioada 21-24 ianuarie impreuna cu Impact HUB.

Tocmai m-am intors de la evenimentul de pe urma caruia s-a nascut ideea unui nou proiect pentru dezvoltarea regionala a Olteniei de sub Munte.

Evenimentul in sine a fost unul pe masura asteptarilor, adica am stiut de la bun inceput, la fel ca la Bursa Binelui unde am fost printre foarte putinele organizatii de mediu, ca si aici voi fi minoritar printre majoritatea organizatiilor cu profil social. E cunoscut si deja sunt obisnuit ca si finantatorii si publicul larg din tara noastra sa puna mult mai mare accent pe problemele sociale, decat pe cele de mediu. Iar daca dintre capitolele mediului vorbim de arii naturale protejate si conservarea biodiversitatii, aceste aspecte sunt si mai departe. Dar e bine uneori sa vezi lucrurile si din alta perspectiva, sa aflii lucruri noi, de la oameni noi, sa intalnesti oameni si idei din alte sfere ale societatii civile, mai ales ca dezvoltarea durabila care ne preocupa pe noi impreuna cu protectia naturii, are componente sociale de care deja ne ocupam de ceva vreme: educatie ecologica, informare, constientizare si promovare, antreprenoriat local. Mi-a placut sa cunosc oameni si idei noi si frumoase, chiar daca din alte sfere decat celor ale propriilor preocupari directe.

Recunosc ca in prima mea zi de participare la eveniment, cea de-a doua a acestuia, fiind de fel mai pragmatic si cu asteptari de rezultate concrete, am fost dezamagit de ponderea covarsitoare a activitatilor de cunoastere si analiza personala de uitat in, prin si printre noi. Chiar ma gandeam s-o sterg, mai ales ca Bucegii si Craiul imi faceau din cand in cand semne inzapezite dintre nori. Dar lucrurile se leaga de la sine pana la urma, mai bine zis oamenii le leaga asa cum trebuie si am simtit cumva ca o sa iasa ceva bun, chiar daca un pic mai incolo, regula fiind ca aici orice activitate a inceput cu cel putin o jumatate de ora intarziere. 🙂

Asa ca a doua zi, facand parte din grupul Oanei Marinescu – Arta si cultura – am pus umarul la conturarea unei idei frumoase de dezvoltare a regiunii Oltenia de sub Munte. Un proiect de promovare la comun a valorilor traditionale si naturale ale zonei, in beneficiul naturii si comunitatilor locale, care are componente de mediu, arta si inovatie, traditie, promovare, educatie si antreprenoriat.

Ideea este de a conecta intr-un scop comun 3 grupuri diferite (mestesugarii locali, designeri de top si conservationisti ai naturii) intr-un proiect de dezvoltare si promovare a zonei. Ne dorim:
– sa-i sprijinim pe mestesugari pentru pastrarea si transmiterea traditiilor;
– sa cream noi obiecte mestesugaresti, combinand mestesugul si traditia cu arta si natura, pornind de la cele traditionale dar reinterpretandu-le modern, inclusiv cu elemente legate de valorile naturale;
– sa realizam instrumente de piata pentru produse: identitate/branding, promovare, marketing.
Si mai important decat orice, am reusit sa ne si punem pe treaba, practic incepand pregatirea proiectului 🙂
Asa ca, in loc sa merg pe unul dintre munti, am ramas conectat cu oamenii frumosi de la eveniment si m-am multumit sa trec doar la plecare printre munti, sa-i salut si s-o iau pe Dambovita la vale, pentru… Oltenia de sub Munte.12592470_1007824359261508_3190969204203359302_n
3591_1007824055928205_1807368730058950496_n
Anunțuri

2 gânduri despre „Connection 2016”

    1. Noi, pornind proiectele in jurul Parcului National Buila-Vanturarita, avem ca grupuri tinta comunitatile locale din localitatile Costesti, Barbatesti, Baile Olanesti, pe teritoriul carora se afla parcul si Horezu, Vaidenei, Maldaresti si Stoenesti din imediata lui apropiere.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s